Isnin, 23 Februari 2009

UITM DIHATIKU


UiTM DIHATIKU.

WUJUDMU DISINI DI TANAH ANAK MERDEKA
BAGAI OBOR ILMU MEMAYUNGI PUTRA PUTRINYA
PELOPOR HIDUP BUDAYA BANGSA, AGAMA…NEGARA
PEMBENTUK AKHLAK MANUSIA AGAR JADI SEMPURNA

KU YANG MELANGKAH DISINI INGIN MEMPELAJARI
RAHSIA DI MUKA BUMI DENGAN CARA HAKIKI
TUNJUKKAN AKU JALAN ILMU-MU UNTUKKU MENUJU
DESTINASI CITA-CITA NEGARA DAN BANGSAKU

MAJULAH BANGSA
MAJULAH NEGARA
BERKAT USAHA JAYA MARA

KAMI BERIKRAR AKAN BERJASA
HINGGA KITA BERJAYA…. DEMI BANGSA

WATIKAH YANG KUMILIKI KAN KU SEMAT DIHATI
JANJIKU PADA PERTIWI UNYUK MENABUR BAKTI
KU SEMPURNAKAN SEIKHLAS HATI MEMBELA NEGARA
DOA RESTU AYAH BONDA KU UNTUK SEMUA
UiTM…. USAHA TAQWA MULIA


Hayatilah lagu ini. Mesti kita akan tahu betapa besar jasa UiTM kpd golongan melayu. Satu2 nyer universiti yg masih membela anak bangsa. First time i dgr lagu nie rasa nak nangis jerr. Ye la i x sangka leh dapat masuk UiTM dgn result yg cukup makan je. Skunk ni memang UiTM dihatiku. I x kan hampakan harapan UiTM terhadap anak bangsanya. Bangun melayu jangan tinggal dibelakang



PICTURE MASSCOMM INDUCTION 09



Yang gebu2 tapi mesra tu tukot, yg tgah tu i ataupun Agi.
manis kan. huhu. Yg ujung skali tu adk i Anis orang pangil
Rambut. Comel tiga2nyer n mesra kan.

Isnin, 16 Februari 2009

MASSCOMM INDUCTION PART 1 [08-09]

Penat happy n besh semua becampur waktu MASSCOMM induction pd 14.01.09. I ingatkan induction tu teruk tapi tak. Dapat gak kenal ramai senior. Paling best nyer i tak sangka team i G.G.M. yg bermaksud gebu-gebu manja leh jd johan keseluruhan. Meletopzzzzzz sangat. Thanks kat konyum sbb bg nama G.G.M. Tapi dia tak dpt g induction. Sedih ar gak. Sape sangka team akak n budak yg ala2 gemuk mcm blue hippo yg comel n gebu leh menang. Kat sini gak ar i dpat knal ramai senior. Daniel, Fitri n ramai lagi ar. Yg penting team i havoc walaupun team kuning menang team paling havoc. I ni gla glam gak jd waktu induction pe lagi menyerlah la i. Siap ajar senam robik lg tu. haha. Manis gla pengalaman nie. Tak mukin aku akan lupakan. Tapi kan sedih gak sebab dak part one kelas DMC1A ramai tak drtg. 3 orang je kot yg dtg. I yg sakit darah tinngi ni pun gagah n gigih dtg. ye la diaorang ru dah tua sbb diaorand dak tg quit n dismiss dari uitm kampus lain tapi masuk masscomm. Mungkin ingat diaorang senior. Pe pun kelas DMC1E tetap yg terbaik. Siap dapat pujian lagi. Kembang kincup bontot masing2 kna puji dgn MT KOMED. I tak kembang. haha. Yg penting HAMZ sbg senior part 6 dari kelas DMC6E nasihat kan kitaorg supaya jaga nama kelas E. haha. Waktu main game lawan terompah gergasi i terjatuh digarisn penghujung dah tu kna seret lak sakit gla tapi my team tetap menang. Haha GO G.G.M. Benda paling besh ialah waktu closing dak part one duduk ramai2 n wat bulatan pas tu baca ikrar masscomm. Mnakala senior n MT KOMED stand by ala2 pengganas tapi diaorng tak nampak mcm pengganas pun muka ala2 muka comel n cute yg nak bagi anak2 ayam kampung makan kot. Haha. Lepas je habis baca ikrar diorang baling belon yang berisi air gan tepung tak cukup lg simbah tepung. Waktu tu I rasa ala2 perang tepung yg ala2 manja n meletopzz tercetus. i pun mengecilkan badan tapi tak menjadi. sbb i memng tak leh kecil. Waktu ni gak la kita dapat tgok wajah sebenar budak masscomm yg dah jadi hantu tepung di UiTM Alor Gajah nie. Benda yg besh dak perempuan dah tak yah pakai foundation n powder sbb dah disponsor kan FOUNDATION TEPUNG. EM ala2 namanya Foundation pecantik semulajadi di sertakan belon. Hilang jerawat n kulit jd lcin gitchu. Haha. THANKS TO ALL SENIOR PART 4,5,6 N MT KOMED bagi sesi DEC08-APRIL09. I will remember all of you. Go MASSCOMM GO MASSCOMM. GUD LUCK.

ANIS N FARIS YG DI MAKE OVER


NAZ A.K.A ATONG MY SIS


ME N ANIS


MIRA N ME TGAH LAWAN MINUM

Isnin, 2 Februari 2009

KERINDUAN TERLAMPAU

Wawawa aku rindu kat kawan2 form 6 ak lu. mcm ne ar diaorang skunk. dah lama tak contac. tahun ni dia orang STPM huhu. ak ingat lagi sebelum aku masuk uitm ak ckap kat diaorang temuduga aku berjaya n ak dpt tawaran. trus diaorang cakap jangan lah pergi. kelakar pun ada. tapi at least ak ckp ar kat diaorang. bukan macam kwn ak nama nabila ak pangil dia bie. kta orang best friend. ak knal dia dari tahun satu sampai skunk. dia skunk study kat kolej kejururawatan pasir mas. masa dia dpt interview ari tu dia diam x ckp pun. tau2 dia msg ckp dia dpt kolej jururawat under spa. best gler. kwn2 form 6 ak ni suma satu kepala dgn ak. TAmBAH2 WANDAY,SYIKIN,ETON,IMAH,JANNAH,AMAR NAN. rindu ar kenangan kita camping kat teluk senangin. untuk hilangkan kerinduan tu ak letak video kat sana. hehe. best gak main bola tampar pantai. HEHE. Berita terbaru An baru je accident. Dia ckp dia x hensem lg.



video

Ak tingin sangat tgok dia. Cuti midterm ari tu ak x dpt jupa dak2 form 6 sebab ak lik ari sabtu dimana hari yg sama kakak adnan kahwin so dia ajak ar kwn2 dia. Sedih gla. Lg 1 benda tebaru masa biella balik dari Perak k Pasir Mas dia tetingal handset dlm bus. Haha. Mak dia telefon org lain yg angkat. Menangis mak dia. Bila dah mlm baru dia perasan handset dia dah hilang. Jd trus pinjam hanset kwn dia call mak dia. Mak dia menagis teresak esak sbb takut sesuatu terjd pd dia. Benda paling penting dis call handset dia pak cik pemandu bus ckp dia simpan handset tu kat kaunter jd nati g amik. Fuhhh........ masih ada lg orang sebaik pak cik tu. Masa bie cita kat ak ak dah ketawa gla2. Dia memang careless. Hehe so pe pun ingat n sygi ar barang anda. Hehe. AKU RINDUKAN KORANG LA. FRENZZZZ 4EVER