Khamis, 8 April 2010

Nasib Malang atau Sumpahan

Tak tahu la kenapa semenjak dua menjak nie masalah dan nasib malang atau sumpahan menyelubungi diri ini. sentiasa didalam dilemma. Bak kata pepatah sudah jatuh ditimpa tangga. Tapi bagiku ianya lebih teruk dari itu. Mula2 accident terima 12 jahitan didagu, moto rosak teruk, tabgan berparut, lepas tu minggu nie my latop jatuh dalam kelas waktu presentation then skrin dia pecah. Aku hanya mampu menangis je waktu nie. dah la story board x habis edit lagi. keadaan menjadi kelam waktu tu. terpaksa gagahkan diri present dulu then dah habis baru menangis sepuas-puasnya. Semalam pulak aku pergi teman zainal shoot gambar kat Tanjung Bidara untuk story board dia tiba2 kaki sahair luka n berdarah. aku pun berkejaran la untuk menolong dia tapi lain jadinay bila aku jatuh di atas batu di tepi [antai dengan tganku terseluih serta pipi ku terhantuk diatas batu. sakitnya tuhan sahaja yg tahu. habis beg, organizer dan barang2 ku basah. Paling malang lagi bila handphone ku kena air laut dan sekarang mengalami kerosakan. aku tak tahu la lepas nie apa yg akan berlaku tapi aku menati hari yg bahgia kelak. Tiba2 aku teringat kata2 Sahair "Allah x kan menguji hambanya melebihi kemampuan hambanya. aku akan banyak bersabar kali ini.

5 ulasan:

Kee_riN berkata...

sabar ya fizi...relax.... tu semua cabaran dari allah....

Cik Miera Choci! berkata...

fizi!
u jatuh?
oke tak ni?
haiyok. sabar eh. semua org cam tgh diuji skang. urm :)

hAfiZ berkata...

>..salam..

>..bnyk kn bersabar ye agi..btl la pe yg si kotar tu ckp, Allah akn mnguji hamba Nya berdasarkn kmampuan yg hamba Nya mampu pikul..

>..dlam hidup kita ni kn, kdang2 klu terlalu snang pn x ok jugak sbb kita x tau camne feel stelah kita melalui ksusahan..cth nye waktu duk pulun wat assignment pnya la pyah, pastu bila dh siap dan submit kt lect mmg kita rsa happy tahap gaban coz dh lpas melalui kpayahan..sma la jugak dgn ujian yg Allah trun kn pda kita..

>..cam aku bru ni pn d tmpa ujian lagi dlam bercinta, cam biasa la aku terkena lagi agi..tp xpa, aku prcaya bahawa 'lelaki yg baik hnya d cptakan ntk wanita yg baik'..

>..wat msa ni aku nk hg bnyk2 kn bersabar yg agi, xmo tension2 tau..fokus kn pda kerja yg utama dahulu, mslah2 yg len sttle kn bila ada msa free..

Irine Nadia MaRceLLo berkata...

salam kenal :D
btw..nih budak masscomm rite?
nnt irine jadi ur junior masscomm.hehe:D

pijjie_masscom_uitm_melaka08 berkata...

THANKS CET KO MEMANG BYK G NASIHAT
OH YA IRENEN JUMPA NANTI YE IM ONE OF MAJLIS TERTINGGI KOMED KELAB MASSCOMM