Rabu, 11 Mac 2009

INTER CAMPUS READER'S THEATER AT UITM SEGAMAT

Huhu gigih kot kita orang mewakili UiTM Melaka dalam pertandingan teater kat segamat. Semingu jew i belatih tu pun last2 minit dipilih bagi membantu mencukupi watak. I pegang watak King Claudius. Strong i jadi raja. Haha gagah sangat waktu tu. Opsss lupa lak nak cakap tajuk teater kitaorang. Tajuknya Hemlet by Wiliam Sheakspear. Huhu kalau ejaan salah maklum la. kita orang betanding pada 06.03.09. Persedian ala kadar jew. Tapi yg kelakar kita orang bergerak ke UiTM Segamat jam 10 pg jd i n Anis sempat kot wat speaking test for BEL120. Waktu test tu orang gigih nak habis cepat ni si Anis leh pulak lambatkan dgn membangkang pilihan i dgn Lilo. Haha. Sampai jew segamat trus dibawa kerumah tetamu Ledang Inn. Cantik kot tempatnya. Dalamnya lg cantik jd i n anis yg memang fotogedik ni trus mencapap tangkap gambar kat setiap ruang yang ada dari bawah hingga ke tingkat atas. Kemudian dak UiTM Pahang pun sampai. Benda yg kelakar kat Uitm Segamat beberapa kali kita orang sentap sebab kat sana dia punya kekuatan agama tinngi. Huhu. Pas jew solat trus besiap sedia untuk bertanding. semua dimekapkan dgn produk make up yg ditaja oleh budak part 2 n tak tau pe jenama make up dia. punya la besemangat kami bertanding tapi malang yg memang tak penah bebau tapi dikatakan bebau [pelik gak kan] waktu giliran kitaorang yg gigih n melotopzzzzzzz dgn make up chorus ala2 tebal 2 kaki microphone wat hal. Bla kita orang becakap ianya begaung. Yang pelik waktu dak Segamat wat persembahan dia orang dgn tajuk teater Cinderlacan mike ok jew. Xpe la pasrah je la kan u allzzz. Bagi i tiap kali i masuk ape2 petandingan hadiah, menang atau kalah itu nombor dua yg paling penting pengalaman sebab kita belajar dari pengalaman untuk meneruskan hidup. Pe pun kita orang tetap bangga dengan pencapaian kita orang sebab kami kalh dengan penuh begaya kerana ramai yg memuji kami yg hebat antara yg lain sampai pengarah kampus UiTM Segamat pun memuji kita orang. Waktu tu kembang kincup semuanya. Haha.......... Macam trade mark kita orang hebadddddddd......... Thank u to all person who involve in Hamlet teater.

lepas habis betanding teater semua begambar ala2 fotogedik

ni la kita orang tengah wat persembahan


pose chorus yang memukau lagi menarik perhatian


semua kepenatan masa dalam pejalanan pulang hingga meleleh air liur haha

bergambar dgn piala yg dimenangi dgn penuh gaya

2 ulasan:

Nabilah Noordin berkata...

ahaha..congrats...
i was there ;)

pijjie_masscom_uitm_melaka08 berkata...

em did i know u
by the wy tq ok