Jumaat, 17 April 2009

FINAL EXAM...........

Tak mungkin final dah hampir..... Isnin nie mula la paper untuk final exam bagi student MASSCOMM sem 1 UiTM Melaka.... Gigih la i study sapai 4 atau 5 pagi... Macam mana la nak hadapinyer..... sabar je la.. X pe better i follow bape tips yg kengkawan atau mak-mak hayam atau gayah-gayah yg i kenal bagi kat i.

1. Gigih pusing satu blok untuk menceriakan asrama waktu semua tgah study ok.

2. Dah pusing satu blok masuk bilik mandi, n cari baju yg paling u suka pakai ok...

3. Pakai baju n seluar pendek yg menjolok mata.... dimana senang nak study...hahaha

4. Bukak buku n mula membaca.... Ops lupa lak baca la doa dulu...

5. Sambil baca buku jgn lupa wat nota ringkas...

7. Macam biasa i tau kita nie lama2 baca buku bosan jadi benti kejap....

8. Bangun n wat air kopi untuk ilang ngantuk

9. Ops jgn ingat kopi x baik utk u alzzz semua sbb kopi ada kafein yg leh kuatkan ingatan... nie kajian ok..

10. Untuk nie korang semua kena minum 3 kali seminggu je... jgn lebih

11. Then jgn sambung study lu u kena melac hanj kat blok ok

12. Pegi mana2 bilik yg ada orang tgah sterss sbb study then beri servis....

13. Pas tu gigih study lik ok...

14. Bla ngantuk tdo ok jgn x tdo...

15. Kalau gigih lagi trus pusing satu blok dari bilik k bilik.

p/s nie semua cite n tips dari senior n kwan2 kesayangan i... insyaallah esok dapat jawab semua soalan... haha....

* kalau nak follow better u follow.. kalau i luv pakai baju pink n suar pendek pink. Jgn tiru k... baju n suar wana pink utk i je... haha... motif kan x bagi orang pakai

4 ulasan:

Yot berkata...

Fizi ~ all the best ya for the finals!!

pijjie_masscom_uitm_melaka08 berkata...

thanks yot... u to.. try ur best dear friends...

d2 berkata...

hello fizi...
it's been a long time we have not chatting together..
anyway, teringat time maulidur rasul tue
hahaha...
gler beriman kan??
well, just nak wish good luck and all the best to you n all part 1 students yang i rasa ader another two killer paper ryte??
hahaha...
chill ya!!

pijjie_masscom_uitm_melaka08 berkata...

thanks... dy u tooo guddd luck exam... gogo chaiyok