Sabtu, 23 Mei 2009

HARGAILAH PERSAHABATAN ANDA

Sebenarnyakan susah kalau dapat kwn yg jenis kuat cemburu n dengki. Malas nak cakap pepe tapikan kita dah matang leh pikir diri sendiri mana baik n buruknya. Tapi disebabkan hasutan syaitan yg kuat mereka mudah tewas. Tapi kalau kita kuat n fikir betoi2 pasti x kan jadinya. Dulu kami kwn rapat tapi sekarang dah renggang sikit. Kenapa semua orang harus dengki dgn pe yg i dapat. I x penah dengki dgn dia orang. Semua orang ada kelebihan masing2 jadik x elok dengki dgn kelebihan orang. Patutnya kan kita bangga dgn kwn2 kita yg ada kelebihan dan belajar dari mereka. I x penah berniat untuk merampas sesiapa disekeliling kamu tapikan orang cakap i perampas. Hahahaha muka buruk nie dituduh perampas. Kesian i. Prinisip I senang jew I x kan rampas hak orang lain. Kalau U dah ada kekasih I x kan rampas kekasih u sebab i tau betapa sakitnya bila orang yg kita syg dirampas. Kalau leh i x nak kwn2 i rasa pe yg i rasa. Kemudian kan i nie x lah hebat dalam pergaulan tapi i mudah menerima orang itu seadanya sebagai kawan i. Pendek kata i mudah comfortable la dgn orang2 yg i baru kenal. Kalau dah lama kenal lagi la. Tapi kan bila kwn kita dah lama kenal dgn orang yg baru kita kenal tu n tiba2 orang tu lebih suka kita dari dia lain jadinya. Maka tercetus la rasa cemburu n dengki dan mula la situasi pulau memulau. U kalau nak gaduh dgn orang tu jgn la hasut kwn2 lain sampai diaorang terlibat. What the helll..... Lagi satu kalau orang puji kawan u u kene terima kalau i leh terima knp u x leh kan. Sebenarnya peristiwa ini sudah lama berlalu tapi i x dapat bersabar bila ianya berulang. I dah byk bersabar sampai Along i bagi gelaran pada “THE QUEEN OF LOVE” sebab sikap sabar i walau pe yg orang wat kat i. Tapi sekarang i dah x tahan sakit sangat diperlakukan bgini. Maafkan i, i x bermaksud nak merampas kawan2 u tapi orang dah suka nak wat cam ne. Sory sangat pe pun u still one of my frenz....


“Sahabat yg baik akan memikirkan kebaikan sahabatnya bukan keburukan dia”


“Dalam persahabatan kepercayaan la yg paling penting, tanpa kepercayaan sudah pasti karamnya sesebuah persahabatan”


“Sikap dengki dan cemburu merupakan musuh utama dalam persahabatan, kerana dengki dan cemburu maka hilang lah kepercayaan sesama sahabat yg membawa kepada pemusuhan dan pergaduhan”


“Walau siapa dan bagaimana dirimu, selagi kamu bergelar sahabatku, aku sentiasa disisi mu diwaktu susah dan senang. Daku juga akan sentiasa melindungi dirimu keran bagiku persahabatan itu merupakan sebahagian daripada hidup ku”

3 ulasan:

Anysz Sengalnerdz berkata...

adekah entry ni utk melaha aku? jengg

hmm biasela. klu xde benda mcm ni, cmne nk lebeh menghargai kwn2.

ops. telebeh plak komen nok ;D

pijjie_masscom_uitm_melaka08 berkata...

ye la adik tapi kalau dah lama diaorang wat mcm nie ko leh tahnke
kita nie ada had sabar
dah bagi peluang utk diaorg tukar perangai tapi tetap sama
sakit sangat tau

Cik Miera choci! berkata...

aku baek kan fizi?
kan kan?
haha
*puji diri sendiri dengan bangga nye.
ahahaha