Ahad, 3 Mei 2009

JATUH_LONGKANG_HOMESICK

Ya Allah malu gle kot sabtu baru nie i g k.l nak celebrate bezday cousin i jadi i pun teman la mak uda i g pasar beli barang. Lepas beli barang sudah semestinya i kene balik kan ha.... waktu nie la kejadian ngeri berlaku dalam hidup i pebila gigih mengangkat barang yg berat sehingga tekeluar tenaga jantan(jantan sangat kew). Mulut lak tengah bercakap tanpa perasan ada lubang dekat longkang yg kulalui. Pelagi terus la kaki masuk kedalam longkang. Tersepit kat celah besi kot sakit nye macam nak bersalin kot. hahaha. Waktu nie i menangis sebab ramai orang yg tgok bukan nak tlg ketawa adalah. Dah la kaki i tersepit kat celah2 besi pas tu x leh nak kuar plak tu. Yela kan kaki besar sgat. Susah payah i menarik sehingga menitis air mata. Sapai sepupu i cakap baik panggil bomba. I pe lagi menjerit la JGN. Malu kot orang akan bekerumun menonton. Slap2 masuk bita. Ayo... mana nak letak muka nieh. Alhamdulillah dapat gak i tarik kuar kaki yg tesepit tu. Tapi kesannya kaki i calar balar n lebam teruk punya. Bengkak jgn cakap mengerikan nak jalan pun susah tau sapu minyak x mau ilang. Trus teringat family kat kg. Mak nak balik nak suruh abah urut sakit... bengkak teruk nak jalan pun susah. Alaong i lak suh i cepat2 ambil ponston n dexa. Dia suh li kat famarsi. Masalah nye ada kew ubat tu kat farmasi alor gajah? Kalau kat watson k mukin ada tapi jauh la pulak. Tapi x pe ponston i ada so i leh makan. Cepatlah habis paper i nak lik umah nie nak online n upload pic kat myspace. Lagi satu windu masakan my mum tau

5 ulasan:

Anysz berkata...

hahahhaahaha *gelak MEGA!

pijjie_masscom_uitm_melaka08 berkata...

hampeh x de keje k gelakkan owang nie

Cik Miera choci! berkata...

hahaha.
nak gelak jugek!
miahahaha XD

Auni Najwa berkata...

adeyh. Fizi, sorry, aku tergelak jugak! hehe klau panggil bomba pun best ape, dapat publisiti, famous ko. hahaha.

Alhamdulillah xde pape sangat. Least tak patah kaki pun, kan.

pijjie_masscom_uitm_melaka08 berkata...

Mira....... jahat kan ketawakan fizie. xsuka tol. ger.......

Auni pun sama kan. Xda masa nak publisiti ok. Malu kot. HAHAAHA